Blogi -kuukausittaiset kirjoitukset 

Toukokuu 2023

Shalom rakkaat ystävät,

tässä kirjeessä Markus Nurmesniemi kertoo lyhyesti kokemuksia viimeisimmältä rukousmatkalta Israeliin. Markus palvelee Israel-rukousmatkojen toisena järjestäjänä vaimonsa kanssa. 

Israel, toukokuu 2023

Helsinki-Vantaan lentokenttä, 10. toukokuuta. Lähtöportilla iski tyrmistys. Lento peruttu! Seuraavasta lähdöstä ei ole tietoa. Ajatukset löivät tyhjää. Mitä nyt? 

Ben Gurionin lentokenttä, Tel Aviv, 11. toukokuuta. Perillä ollaan. Finnair piti huolta ja hoiti 12-hengen ryhmällemme täysihoidon lentokenttähotelliin. Bonuksena saimme kiertoreitin perille Saksan Frankfurtin kautta. Matkailu avartaa! 

Kun laittaa luottamuksen Israelin Pyhään ja astuu uskossa eteenpäin, voi nähdä kuinka Jumalamme on olosuhteita suurempi. Aina. Vaikka meidän uskoamme venytetään, se ei ole iso juttu Hänelle.

Toukokuun 2023 rukousmatka Israeliin oli jälleen kuin upein keidas polttavassa erämaassa. Saimme kulkea Herran suojeluksessa ja johdatuksessa. Saimme kokea Jumalan huolenpitoa ja henkilökohtaista hoitoa Hänen käsivarsilla. Jokainen päivä, rukous, opetus ja jokainen kohde maalasi omaa, ainutlaatuista sävyään upeaan mosaiikkiin, jonka vain taiteilija Kaikkivaltias voi maalata. Jokaisella on antaa todistus. Jokainen on tullut kohdatuksi. Jokainen on saanut uutta. Jokainen lähtee jollain tapaa muuttuneena kotiin. Tätä kaikkea on Israel, Jumalan silmäterä. Tätä kaikkea on Israelin Pyhä. Tätä kaikkea on Jeshua. Haifa, Karmel-vuoren panoraama, Karmel-seurakunnan Jumalanpalvelus täynnä Pyhän Hengen riemua ja rakkautta. 

Morsiamen ihana yhtenäisyys. Galilean kukkivat kukkulat, Kinneret-järven kutsuvat aallot. Kohtaaminen Jeesuksen kanssa Kapernaumissa. Golanin kukkulat ja rukousta Lähi-idän puolesta. En Gedi ja Daavidin ihanat vesiputoukset. Kuollutmeri ja riemun hetkiä naama mudassa. 

Katse kohti Jerusalemia. Öljymäki avaa silmät ja kohottaa henkemme rukoukseen Kuninkaan kaupungin puolesta. Temppelivuori, Vanha kaupunki, Puutarhahauta, väkevää ylistystä ja rukousta Jerusalemin rukoustornissa. 

Mistä aloittaisin? Mistä kertoisin? Mitä sanoja käyttäisin? Kun Jumala tekee suuria, ei pienen ihmisen sanat riitä. Pieni ihminen on ja hämmästelee. Sydän täynnä ylitsevuotavaa kiitollisuutta. Jokainen päivä täynnä kätkettyjä ja paljastettuja ihmeitä. Tätä on Israel Herran kanssa.

Siunauksin, Markus Nurmesniemi

Ohessa yhden ryhmän jäsenen todistus matkaltamme: 

"Israel tulee olemaan tästä lähtien kartallani ja ennen kaikkea sydämelläni aivan uudella tasolla. Matka oliminulle syväluotaava ja uudistava sisäisesti. Taakat kirposivat ja ilo ja riemu saavuttivat. Matka tuli minulle todelliseen ja syvään tarpeeseen. On kuin kuolemaisillaan ollut olisi herännyt eloon. Ja niin tapahtuikin, niin hengen, sielun kuin ruumiin tasoilla! 

Matka oli kuin aarreaitta ja se on nyt minun muistoissani joita valokuvat ja videot elävöittävät ja täydentävät. Koko ryhmä sointui yhteen ja hoiti omalla syvällä tavallaan. Oli myös paljon rukousta ja kokemus yhteisöön kuulumisesta. Jäin myös kaipaamaan ihmisvilinää ja tungosta Jerusalemin vanhan kaupungin kaduilla ja vilkasta rupattelua messiaanisen seurakunnan juhlakahveilla. Oli riemastuttavaa olla keskellä ihmisiä, Jerusalemissa ja seurakunnan kokouksessa."    - Pekka

Rakkaat ystävät, mikäli haluatte lähteä marraskuun tai ensi kevään matkallemme, ottakaa yhteyttä:

Jasmina Nurmesniemi,  email: jasmina.nurmesniemi@gmail.com, puh: +35844-2031883

Matkalle mahtuu 14 henkeä. Haluamme kokea Jumalan läsnäolon Hänen maassaan, Hänen perheväkensä keskuudessa ja Hänen Sanansa kautta.

Terveisin, Andrey Teplinsky, Carmel Streams -palvelutyö, Karmel-vuori, Israel.