Blogi -kuukausittaiset tekstit

Kiitos vuodesta 2022!

Kiitos, että olette osoittaneet meille luottamusta ja rukoilleet puolestamme vuonna 2022!

Rakkaat ystävät,

Kun olemme nyt käymässä vuoteen 2023, tahtoisin kiittää teitä siitä, että olette pysyneet uskollisesti tukemassa palvelutyötäni ja perhettäni. Sydämelliset kiitokset tuestanne ja rukouksistanne. Jumala lupasi Sanassaan siunata niitä, jotka siunaavat Israelia, ja me rukoilemme, että saamme nähdä kuinka Jumala siunaa teitä jokaista

henkilökohtaisesti ja Suomea, kun pysytte edelleen rinnallamme. Sydämeni riemuitsee tietäessään, että meillä on Suomessa ystäviä, jotka seisovat rinnallamme ja uskovat Jumalan tekevän suuria maissamme. Vuonna 2022 pystyimme Herran armosta palvelemaan Herraa monilla tavoilla.

Uusien Herran opetuslasten kasvattaminen Israelissa

Kuluneena vuotena päätarkoitukseni oli opetuslapseuttaa ihmisiä tuntemaan Herra ja Hänen tiensä. Lähes joka viikko Herra soi meille ihmeellistä armoaan ja saatoin paneutua opetuslapseuttamiseen ja antaa aikaani, tarmoani ja rakkauttani ja jakaa Raamatun tuntemustani suurenmoiselle ryhmälle Jerusalemissa.

Palvelin ihmisiä myös tytärseurakunnassamme Mayan Simchassa Haifassa. Opetin seurakunnassa joka kuukausi ja autoin johtoryhmän muodostamisessa. Pystyin myös vetämään opetuslapseusryhmää meidän seurakunnassamme. Sydämeni riemuitsee, kun näen miesten kasvavan Herran luonteen kaltaisuudessa ja tulevan vastuuntuntoisiksi aviomiehiksi, työntekijöiksi ja aktiivisiksi seurakuntamme jäseniksi.

Vähän aikaa sitten minua pyydettiin opetuslapseuttamaan nuorten aikuisten ryhmää seurakunnassamme Kehilat Karmelissa. Rukoilen, että Herra johdattaa heidät tuntemaan Hänet syvemmin ja suo heille armon astua kutsumukseensa ja kohtaloonsa Herrassa.

Särkyneiden ja köyhien auttaminen

Seurakuntamme pyörittämä "Voiton talo", eli kuntoutuskeskus, auttaa kodittomia miehiä ja nimenomaan niitä, joilla on huume- tai muita riippuvuusongelmia. On ilo ja etuoikeus, että saan olla auttamassa ihmisiä ulos pimeydestä Herran ihmeelliseen valoon. Tällainen palvelutyö edellyttää voimaa ja hengellistä erottelukykyä. Herran armosta sain palvella heitä joka viikko ja auttaa heitä kokemaan evankeliumin voiman.

Mahtava rukouskiertue

Olemme kiitollisia ja siunattuja voidessamme toimia isäntinä suomalaisille. Syyskuussa 2022 saimme vieraiksemme pienen ystäväjoukon, joiden kanssa vietimme upeita päiviä. Kiertueen tarkoitus on yhdistää kristityt siihen rakkauden virtaan, jota Jumala tuntee Israelia kohtaan. On surullista, että niin monet kristityt käyvät Israelissa, mutta eivät koskaan pääse yhteyteen messiaanisten uskovien kanssa! He käyvät Jerusalemissa ja raamatullisilla paikoilla, he oppivat maan historiaa ja matkustavat ympäri maata, mutta heille ei koskaan kerrota, mitä Jumala tekee tällä hetkellä Israelissa. Osa meidän kutsuamme messiaanisina uskovina on auttaa Jumalan perheväkeä yhdistymään Hänen morsiameensa Israelissa.

Ilmoittakaa meille, jos haluatte tulla mukaan seuraavalle kiertueelle toukokuussa ottamalla yhteyttä ystäviimme Markus ja Jasmina Nurmesniemeen. Email: jasmina.nurmesniemi@gmail.com , puhelin +35844-2031883

Opetustilaisuudet Suomessa

Suomalaisten ystävieni avulla pidimme vuonna 2022 seminaareja eri puolilla maata. Olen niin kiitollinen, että minulla on muutamia ystäviä, jotka auttavat minua ja tukevat minua kutsumuksessani tuoda Jumalan Sanaa teidän kauniiseen maahanne.

Meidän sukupolvessamme Herran tahto on, että kristityt oppivat tuntemaan suunnitelmat, jotka Hänellä on juutalaisille, ja olemaan osa Israelin pelastumista. Suomalaisten kristittyjen täytyy ymmärtää, mitä Jumala tekee Israelissa, kuinka he voivat olla mukana kertomassa evankeliumin sanomaa israelilaisille, ja heidän on oltava selvillä antisemitismin vaarasta kristikunnan keskuudessa. Viime vuosina olen kuitenkin nähnyt, kuinka Suomessa on uskovia, jotka tahtovat omaksua raamatullisen katsantokannan päivänpolttavissa asioissa: poliittisissa kysymyksissä, mikä on oikeutta, taloutta ja yhteiskunnallista vastuutamme koskeva raamatullinen näkökulma jne. Se rohkaisee minua!

Liian moni pakenee mieluummin todellisuutta kuin levittää positiivista vaikutusta ympäristöönsä. On monia kristittyjä, jotka eivät katso olevansa Jumalan vastaus yhteiskunnan polttaviin kysymyksiin. Uskoakseni tämä johtuu siitä, että heille tarjottu teologia on usein täysin irrallaan todellisesta elämästä. Jumala odottaa, että me huolehdimme hyvinä taloudenhoitajina Hänen luomakunnastaan ja Hänen resursseistaan. Kristittyjen täytyy alkaa elää 2000-lukua ja lähestyä sen mukaisesti ongelmia, joita tämän päivän ihmiskunta joutuu kohtaamaan.

Uskovilla on joskus taipumus keskittyä enimmäkseen hengellisiin kysymyksiin. He näkevät ympärillään olevan maailman täysin vihamielisenä todellisuutena ja uskovat, että on parempi pystyttää sitä vastaan aita kuin yrittää vaikuttaa siihen. Niin monet uskovat ovat sotkeutuneet salaliittoteorioihin, lopun ajan petoksiin tai eskatologisiin profetioihin kuten "kohta tapahtuva tempaus". Sellainen voi viedä ihmisten kiinnostuksen todellisen elämän asioista, ja sen sijaan, että uskova olisi Herran vastuuntuntoinen opetuslapsi, hänestä voi tervehenkisen Kristuksen seuraajan sijasta tulla helposti uskonnollinen fanaatikko. Meidän uskomme tulisi antaa meille rohkeutta, viisautta ja toivoa näinä aikoina, joita me elämme. Rukoilen, että Herra herättää Suomen seurakunnissa Hänen sydämensä ja Sanansa tuntemisen nälän, ja että minun palvelutyöni voi tuoda lisää selkeyttä ja voimaa. Rukoilkaa kanssani, että vuonna 2023 voimme nousta uudelle tasolle kutsumuksessamme, että minulle avautuisi ovia ja että voisimme yhdessä kasvaa Herrassa.

Uusi kirja ilmestynyt suomenkielellä

Uusi kirjani "Character" (Luonne) julkaistiin suomeksi viime vuonna. Tässä kirjassa kerron, kuinka tärkeää on  uuden luonteen kehittyminen Herrassa. Olemme kaikki päivittäin tekemisissä perheemme, työtovereittemme ja ympärillämme olevien ihmisten kanssa. Se, mitä ihmiset näkevät, on luonne. Kun meistä tulee uskovia, me annamme Herralle oikeuden muovata meissä Poikansa luonteen mukaista luonnetta ja kun sanomme "Jumalan rakkaus on muuttanut minut", meidän pitäisi tarkoittaa, että "Hänen rakkautensa on muuttanut minun luonteeni ja mielipiteeni minua lähellä olevista ihmisistä". Se on evankeliumin kirkkautta!

Jos tahdot ostaa e-kirjan, ota yhteyttä minuun carmelstreams@gmail.com

Kiitos, että olette olleet ystäviämme teoissa. Kiitos lähettämistänne lahjoituksista. Ilman teidän tukeanne emme pysty saamaan aikaan juuri mitään! Kiitos rukouksistanne. Olemme saaneet kokea, että Jumala tekee ihmeitä ja voitelun avulla kuljetaan toinenkin virsta! Näinä aikoina tahdomme loistaa yhä kirkkaammin, ja teidän apunne turvin voimme palvella Herraa Israelissa ja Suomessa. Täyttäköön Herra kaikki teidän tarpeenne, siunatkoon teitä hyvällä terveydellä ja viisaudella ja antakoon teille voimia nousta uudelle tasolle vaelluksessanne Hänen yhteydessään.

Andrey Teplinsky