Blogi -kuukausittaisia tekstejä

Huhtikuu 2021


Israel ja koronavirus

Kuukausia kestäneen suuren rokotuskampanjan jälkeen Covid-tartuntojen ja vakavien tapausten määrä Israelissa on laskenut. Liiketoiminta on käynnistynyt, ja joitain kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, on pidetty. Pandemian puhkeamisesta lähtien yli 6248 israelilaista on kuollut virukseen. Tällä hetkellä terveysministeriömme harkitsee lopettavansa pakollisen kasvomaskin käytön kaduilla, mutta ohjeita sosiaalisen välimatkan pidosta ei muuteta.

Perhe

Kiitos Herralle - lapsemme kasvavat! Pandemian alusta lähtien he ovat olleet vuoroin koulussa ja tarhassa ja pois koulusta ja tarhasta ja saaneet opetusta Zoomin kautta. Tämä oli heille hyvin haasteellinen kokemus, ja niin se oli vanhemmillekin! 

Sulkekaa meidät rukouksiinne. Sulun ja erilaisten rajoitusten jälkeen elämä palailee pikku hiljaa entiselleen ja me tarvitsemme armoa ollaksemme oikeassa rytmissä tänä uutena kautena, ja täynnä viisautta ja voimia.

Opetuslapseusryhmä

Jumalan armosta vedän edelleen opetuslapseusryhmää ihanassa Kehilat HaCarmelin seurakunnassamme. Meidän jokaviikkoiset kokoontumisemme ovat ehdottomasti ilon, opiskelun, haasteitten ja syvän ystävyyden hetkiä. Voin todistaa kasvua ja kypsymistä niissä, jotka valitsivat Jumalan muuttamaan heidän luonteensa ja asenteensa.

Rukoilkaa edelleen Olegin, Diman, Sergeyn, Grishan, Davidin, Romanin ja Valeryn puolesta.

Jerusalemin opetuslapseusryhmä

Minuun otti äskettäin yhteyttä eräs ystäväni, joka toimii pastorina ja kuntoutuskeskuksen johtajana Jerusalemissa. Hän pyysi minua aloittamaan uuden opetuslapseusryhmän seurakuntansa jäsenille. Nyt kun rajoitukset ovat lieventyneet, olen voinut ajaa Jerusalemiin ja opettaa heitä säännöllisesti. Rukoilkaa minulle tuoretta voitelua ja voimia. Rukoilkaa myös ryhmäläisten puolesta. Tahdomme nähdä heidän elämässään todellista Herralle antautumista.

Online seminaari @ Taiwan

Carmel Streams palvelujärjestö piti seminaarin yhdessä taiwanilaisten uskovien kanssa internetin välityksellä: Karmelvuorelta jaettiin opetusta Taichungin kaupunkiin, Taiwanin keskuspaikkaan. Seminaari päättyi sopuisasti yhteisymmärryksen vallitessa messiaanisten ja kristittyjen uskovien välillä. Luentojen aikana taiwanilaiset uskovat osoittivat uskomatonta nöyryyttä ja innostusta. Koska seminaarin teemoihin sisältyi paljon tietoa mm. Israelin ennalleen palauttamisesta, yhdestä uudesta ihmisestä ja antisemitismin juurista, monet tekivät muistiinpanoja ja kysyivät oivaltavia kysymyksiä. Nämä viestit sytyttivät yhä syvemmän halun pitää huolta Israelista ja Messiaan juutalaisesta ruumiista. Rukoilkaa, että työmme voisi jatkua!

Israelin itsenäisyyspäivä

Torstaina 15. huhtikuuta Israel viettää 73. itsenäisyyspäivää! Israelin itsenäisyyspäivää vietetään Israelin vuonna 1948 annetun itsenäisyysjulistuksen muistoksi, ja se on valtion virallinen kansallinen juhlapäivä ja ainoa virallinen vapaapäivä Israelissa. Se on luultavasti suurin kansallinen juhla Israelissa.

Millaisia aikoja elämmekään! Elinaikanamme saamme olla todistamassa, kuinka juutalaisia palaa takaisin Israelin maahan ennennäkemättömiä määriä kaikista maailman kolkista niin kuin Jumala lupaa Raamatussa. Nykyisen Israelin valtion perustamisesta v 1948 lähtien juutalaisia on virrannut jatkuvasti takaisin Luvattuun maahan, jopa covid-vuoden ja matkustusrajoitusten aikana.

Tilastokeskuksen mukaan Israelin väkiluku oli 31.12.2020 arviolta 9.291.000 asukasta. Juutalaisia on 6.870.000 (73,9% koko väestöstä), arabeja on 1.956.000 (21,1%) ja muita 456.000 (5,0%). (https://www.cbs.gov.il/en/mediarelease/Pages/2020/Population-of-Israel-on-the-Eve-of-2021.aspx

Muinaiset profetiat toteutuvat aivan silmiemme edessä. Jumala on uskollinen Sanalleen ja mikä etuoikeus onkaan tuntea Hänet ja palvella Hänen päämääriään meidän sukupolvenamme! Huhtikuun 15. päivänä me juhlimme ja muistamme Hänen hyvyyttään ja uskollisuuttaan.

Keskellä viikkoa pidettävä tilaisuus

Pastori Dani pyysi minua hiljattain jakamaan linkin keskellä viikkoa pidettäviin online-kokouksiimme.

Videolinkki: https://youtu.be/tRIg4XIvyJ8

Tämänhetkinen tarpeemme

Olemme sitoutuneet kasvattamaan Jeshuan opetuslapsia Israelissa. Niin kuin olen kertonut yllä, sen lisäksi että palvelen seurakuntaani teen tällä hetkellä työtä viikoittain kahden muun messiaanisen seurakunnan kanssa ja muutaman narkomaanien kuntoutuskeskuksen kanssa. Kysyntä kasvaa ja olemme hyvin iloisia nähdessämme, että Israelin maassa aletaan janota Herraa. Koemme, että Herra on laajentamassa palvelutyötämme täällä ja tahdomme olla siunaukseksi opettamalla ja tukemalla messiaanisia uskovia Israelissa.

Niin kuin aina, me annamme suuren arvon rukouksillenne ja tuellenne työllemme täällä. Koska joudun matkustelemaan niin paljon Israelissa, välitön tarpeemme on pieni, luotettava auto. Tutkittuamme markkinoita totesimme, että meidän tarpeitamme vastaava käytetty auto maksaisi noin 11.000 USD. Voisitteko te harkita meidän tukemistamme tässä palvelutyön laajentumisessa? Ystävyytenne lämmittää sydäntämme ja tunnemme rukouksenne. Me puolestamme rukoilemme, että Jumalan kirkkauden läsnäolo täyttää teidän sydämenne ja kotinne, ja että te saatte levon ja viisauden Isämme rakastavissa käsissä.

Kiitos paljon ystävyydestänne ja rakkaudestanne.

Andrey Teplinsky ja Carmel Streams tiimi

"Koko Israel on pelastuva" (Room. 11:26)

.